KUG geeft acte de présence op het Korenfestival in Leek

KUG heeft het festival virus te pakken. Werd KUG al 2e op het Open Air Festival in Grootegast. Op 1 november gaan ze de strijd aan in Leek op het Korenfestival in de Rodenburghal. Kom ons aanmoedigen…!!

KUG heeft een nieuwe dirigent

In het nieuwe seizoen 2019 – 2020 wordt KUG geleid door een nieuw dirigent

Alexej Romanov

Alexej Romanov is geboren in Oekraïne en heeft pianospel, compositie en directie gestudeerd aan het Tchaikovsky Conservatorium te Kiev. In 1977 behaalde hij het diploma Pianist Uitvoerend Musicus en in 1987 Componist, Dirigent en Docerend Musicus.

Alexej was verbonden aan het muziekpedagogisch instituut te Kiev als docent harmonieleer.
Hij trad op als pianist en orkestdirigent en leidde verschillende muziekensembles. Gedurende de jaren schreef hij composities in kamer, vocale en symfonische genres en werd als resultaat in 1990 toegelaten tot de Unie van Componisten van de voormalige Sovjet-Unie.

Alexej Romanov is als dirigent verbonden aan verschillende koren en orkesten.
Hij componeert en verzorgt transcripties en arrangementen voor verschillende koren, orkesten en muziek uitgeverijen. Daarnaast is hij werkzaam als beroepsdirigent en docent piano. Sinds 1997 is Alexej als componist en arrangeur verbonden aan Boeijenga Muziekhandel B.V., Molenaar Edition, De Haske Hal Leonard en Gobelin muziekuitgeverijen.

In 1999 heeft hij zijn activiteiten ondergebracht in een muzikale dienstverleningzaak E.F.Re Music. http://www.efre.nl/